Sivut

maanantai 16. maaliskuuta 2020

Kauneushoitola Chi`s | Näyteikkunateippauksen suunnittelu

Näyteikkunateippauksen suunnittelu kauneushoitolalle

Saimme tehtäväksi suunnitella kauneushoitola Chi`s:lle ikkunateippauksen. Liike avataan keväällä Turun keskustaan Yliopistonkadulle. 

Ikkuna on kaksiosainen, ja lisäksi ovi on lasia. Kaikkiin kolmeen osaan halutaan teippaus. Oveen toivotaan myös aukioloajat.

Ikkunoiden mitat ovat 1360 x 1630 mm ja oven 790 x 1420 mm.

Asiakkaalla oli valmiina aivan ihastuttava logo eri muodoissa ja väreissä.


Suunnittelin myös näyteikkunan yläpuolella olevaan mustaan palkkiin teipit.


Logo mustavalkoisena.

Logo hempeänä.


Näyteikkunateippauksen luonnosteluaOlemme aiemmin suunnitelleet näyteikkunateippauksen kampaamolle, mutta siinä toive oli melko suoraviivainen ikkunateippaus; nyt asiakas haluaa romanttisemman ja koristeellisemman teippauksen.
Asiakas oli myös toimittanut meille valokuvia, joita hän ajatteli teippauksen osaksi.Asiakas toimitti valokuvia, jotka hän ajatteli teippauksen osaksi.


Asiakas pitää hempeästä värimaailmasta.Koska työskentelemme kahdessa kaupungissa, suunnittelimme molemmat eri versioita teippauksista, ja esittelimme niitä sitten toisillemme Teams-kokouksessa. 

Itselläni ei ollut yhtäkään versiota, jossa valokuvia olisi käytetty osana teippausta, vaikka kuvat olivat ihan hienoja. Mielikuvissani valokuvat teipeissä näyttävät auringon kellastamilta.

Tapaamisessa asiakkaan kanssa ajattelin ehdottaa, että kuvat laitetaan kauniisiin kehyksiin ikkunan alaosassa olevaan hyllyyn. Näin niitä voi myös vaihtaa sesongin mukaan.

Huomasin inspiroituvani logon pyöreistä muodoista; ainoastaan yhdessä luonnoksessa minulla oli yläreunassa suora teippaus.

Katsotaan, mitä asiakas tuumaa luonnoksistamme, kun menemme esittelemään niitä hänelle.Luonnoksia näyteikkunateippauksista, aion ehdottaa asiakkaalle valokuvien kehystämistä.


Lisäää luonnoksia, osa teipeistä maitolasiteippiä.


Tapaaminen asiakkaan kanssaTapasimme asiakkaan kasvotusten etäyhteydellä. Asiakas halusi ehdottomasti valokuvat mukaan teippauksiin, joten suunnittelin teippauksen valokuvilla. 
Asiakas oli ottanut näyteikkunasta valokuvia, joten sumensin Photoshopilla ikkunoiden edessä olevat työmaanauhat ja rakennustelineet ja sitten siirsin valokuvan päälle Illustratorilla piirtämäni teippaukset.


Kuvasta on sudittu Photoshopilla rakennustelineitä ja rakennusmaa-aitoja pois, ja kuvan päälle on Illustratorilla vedetty uudet ikkunateippaukset.

En löydä samaa fonttia mitä logossa on käytetty.

Lisäsin kuviin kehykset ja kokeilin, miltä teippaus näyttää kahdella viivalla.

Mietin, pitäisikö käyttää kapiteeleja, jos en löydä samaa fonttia, jota logossa on käytetty.Oikea fontti löytyy!Sain tietää, että oikean fontin saattaa löytää Find fonts from image- työkalulla. Sellaisia löytyy useampiakin, itse käytin What the font!:ia. Ilmaiseksi ladattavana ei ollut täysin samaa fonttia, mutta pääsin lähes samankaltaiseen fonttiin.


What the font!

Verta, hikeä ja kyyneliä


Jossain vaiheessa huomasimme, että vaikka yrityksen logo oli todella kaunis, sen ääriviivat olivat Illustratorissa epätäydelliset.

Miljoona pistettä ripsissä!

Lopulta piirsin PenToolilla ripset uudelleen. Opin käyttämään Illustratorin valkoista nuolta auttavasti, kun muotoilin piirtämiäni viivoja.

Seuraavaksi päänvaivaa tuotti ohjeistus teippaajalle... Painotalo sai suunnitelman oikeassa muodossa, eikä siinä ollut mitään korjattavaa, mutta teippaaja oli taas yksi erillinen toimija tässä show`ssa, ja hänelle piti valmistaa seikkaperäinen työohje.
Pohdin ainakin sata kertaa, onko kaikki mitat ja tiedot ilmoitettu varmasti!Valmis näyteikkunateippausTeippaukseen liittyvät valokuvatkin näyttävät kauniilta ennakko-odotuksistani huolimatta!
Ikkuna on suorastaan suloinen vilkkaalla kadulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti