Sivut

keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Näyteikkuna parturi-kampaamolle

Asiakkaana Salon perinteikkäin parturi


Holopaisen parturiliike on Salossa toimiva perinteikäs parturi. Parturi toimii ilman ajanvarausta.Nyt parturiliike on vaihtanut omistajaa, ja uusi omistaja ottaa vastaan myös kampaamoasiakkaita. Uusi omistaja haluaa uudistaa parturiliikkeen ilmettä maltillisesti, koska pitkään asioineet kanta-asiakkaat eivät todennäköisesti arvosta sitä, että kaikki liikkeessä myllätään ympäri.


Toiveet näyteikkunalle olivat:


  • selkeä
  • "läpinäkyvä", ts. ohi kulkevien tulee nähdä ikkunasta, mikä on parturin jonotilanne, koska parturi toimii ilman ajanvarausta
  • näyteikkunaan tulee sijoittaa hinnasto
  • teippauksen muokkaus niin, että siihen lisätään sana "kampaamo" ja ovessa oleviin aukioloaikohin harkitaan myös muutosta

Ihan ensimmäisenä hyökkäsimme Pinterestiin:Koska teippaukset olivat jo melko iäkkäät ja niistä puuttuu kokonaan maininta kampaamopalveluista, ajattelimme ehdottaa asiakkaallemme niiden uusimista. Otimme yhteyttä Adpartneriin, joka nopeasti vastasikin tarjouspyyntöömme. Holopaisen parturiliike saa tarjouksen perusteella pohtia, uusivatko koko teippauksen vai lisäävätkö vanhaan teippaukseen osia. Me keskitymme vain näyteikkunan tekemiseen, mutta välitämme tarjouksen ja tekemämme teippaussuunnitelmat asiakkaalle pohdintaan.

Minulle graafinen suunnittelu ja Illustratorilla työskentely on aivan uutta, ja hämmästelin, miten näppärästi lopulta osasin suunnitella uusia teippauksia näyteikkunaan.

Neljä erilaista näyteikkunateippausta, erilaisilla kirjaintyypeillä ja  viilauksilla.


Milla oli käynyt ottamassa kuvat Holopaisen näyteikkunasta ihan kohtisuoraan edestäpäin, ja tuossa valokuvassa näkyvät teippaukset "blurrasimme" Photoshopilla ja sitten siirsimme muokatun kuvan Illustratoriin, jossa siirsimme suunnittelemamme teippaukset kuvan päälle.
Tunsin itseni lähes neroksi, kun onnistuin jotenkuten työssäni!


Pikkasen ikkunakarmit heittelee vielä tässä vaiheessa, mutta se johtuu uuden oppimiseen liittyvästä innostuksesta ja siihen liittyvästä käsien vapinasta!!? Joka tapauksessa Photoshopilla sudittuun kuvaan on juuri haparoivin käsin siirretty päälle Illustratorilla tehdyt teipit!


Luonnoksia tehdään runsaasti ja sitten karsitaan


Teimme Millan kanssa ison kasan luonnoksia lyijykynällä, ja sitten valitsimme niistä vain kolme asiakkaalle näytettäväksi. Nämä luonnokset piirsimme hieman huolellisemmin ja väritimme niitä sen verran, että niistä käy ilmi pääasiat.

Tämä luonnos sisältää silkkinauhoista roikkuvia erilaisia, kullanvärisellä spraymaalilla maalattuja kehyksiä, joihin asiakkaamme voi itse vaihtaa sopivia kuvia hiusmalleista jne. Yhdessä kehyksessä on hinnasto.

Tämä luonnos oli henkilökohtainen suosikkini. Siimaan on ripustettu täysin säännöllisesti tekopeikonlehtiä,  vihreä on punaisen vastaväri ja sopisi mahtavasti teippauksiin. Tässä on selkeyttä ja ilmavuutta ja väriä.

"Voittanut" luonnos! Asiakas ei miettinyt kuin sekunnin sadasosan, hänen valintansa oli heti selvä. Tässä versiossa on iso karahka, josta roikkuu kaksi "keinua", joilla on esillä kampaamotuotteita. Karahkaan voi ripustaa valoköynnöksen tuomaan lisää valoa pimeähköön näyteikkunaan.
Näyteikkuna valmiina!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti