Sivut

torstai 12. syyskuuta 2019

Erottuvan käyntikortin suunnittelu omalle yritykselle


Miten suunnitella erottuva käyntikortti?


Huomasimme, että käyntikortti on työssämme pakollinen, ja käyntikortin tulisi olla sellainen, että sen erottaa muista käyntikorteista, käyntikortteja kun usein lompakkoon kerääntyy iso pino.

Käyntikortin koko ja muoto


Käyntikortin saa erottumaan, jos se on kooltaan ja muodoltaan erilainen kuin käyntikortit yleisesti. Tämä on siis selkeästi erottava seikka, mutta pian käsitimme myös, että kooltaan ja muodoltaan poikkeava käyntikortti saattaa ärsyttää, ja se voidaan jopa poistaa lompakosta tai käyntikorttikotelosta sen vuoksi, että se ei pysy samassa pinossa muiden käyntikorttien kanssa.
Suomessa yleisin käyntikorttikoko on 86 x 54 millimetriä, eli luottokorttikokoa oleva käyntikortti.
Pähkäiltyämme päädyimme tähän yleisimpään, luottokortinkokoiseen käyntikorttiin.


Käyntikortin ilme


Haluamme tarjota kaikenlaisille yrityksille mm. graafista suunnittelua ja tuotekuvausta. 
Aluksi ajattelimme, että korttiin pitää saada valokuva, jonka päälle teksti asetellaan. 
Selasimme valokuviamme läpi, ja päädyimme siihen, että valokuvan pitää olla mahdollisimman neutraali ja sekä miehiin että naisiin vetoava. Emme halunneet korttiin kasveja tai kukkia tai ihmisiä.

Teimme kaksi yksipuolista käyntikorttiversiota, toisen kuvalla, jossa on lintuja, ja toisen kuvalla, jossa on hiekkaa. Päälle kirjoitimme tekstiä mahdollisimman niukasti.

Yhden yön nukuttuamme tajusimme, että mikäli joku löytää käyntikorttimme vuoden päästä, kortista ei pysty päättelemään, mitä palveluja tarjoamme. Molemmat kortit näyttivät matkatoimiston käyntikorteilta. Molemmat kortit hylättiin.
Käyntikortin väri


Seuraava työvaihe oli miettiä väriä käyntikorttiin, johon ei laiteta valokuvaa.  Tulimme tulokseen, että valokuva ei välttämättä ole paras valinta käyntikorttiimme, vaikka tarjoaisimmekin tuotekuvausta. Teemme graafisen ja selkeän käyntikortin.
Värit, jotka putosivat heti laskuista olivat liian hempeät värit, koska ajattelimme, että ne eivät vetoa miesyleisöön.
Keltainen väri hylättiin sen vuoksi, että se on melko monen inhokki, vaikka me henkilökohtaisesti pitäisimmekin keltaisesta väristä.
Mustavalkoharmaa käyntikortti on helposti graafinen ja tyylikäs, mutta erottuuko se massasta?
Väriyhdistelmän pitäisi olla siis silmiinpistävä, mutta ei lapsellinen tai räikeä.
Neonvärit hylättiin ärsyttävinä.


Lopullinen AHAA-elämys


Monen päivän pähkäilyn ja luonnostelun ja hiustenrepimisen jälkeen olimme päätyneet seuraavaan:

  • Luottokorttikoko
  • Graafinen ja selkeä ulkoasu, jossa etupuolella on ainoastaan yrityksemme nimi ja taustapuolella lukee kaikki tarjoamamme palvelut ja yhteystietomme
  • Värien yhdistelystä kertovaa kirjaa selattuamme päädyimme sinisen ja oranssin tai ruskean yhdistelmään; yhdistelmä ei ole ärsyttävä, se ei ole hempeä, se ei ole naisellinen ja se kertoo siitä, että osaamme kuitenkin yhdistellä värejä yllättävästi
  • Suurin osa kortin etupuolesta on taustapuolen värinen, eli syvä yönsininen. Etuosan yläosaan valittiin oranssinruskea väri
  • Taustan tekstit eli palvelumme ja yhteystietomme kirjotetaan oranssinruskealla
  • Etupuolelle yönsiniselle pohjalle kirjoitetaan käsinkirjoitetun näköisellä tekstillä Visual TM eli yrityskombomme nimi
Käsinkirjoitettua tekstiä viilattiin ja viilattiin. Päätteellinen teksti näytti liian sievältä ja naiselliselta.Käyntikortti tehtiin Illustratorilla. Ensin otettiin valokuva tussilla paperille kirjoitetusta tekstistä. Valokuva vietiin tietokoneelle ja teksti muunnettiin vektorigrafiikaksi ja sen jälkeen tausta muutettiin läpinäkyväksi tallennusvaiheessa.
Kortit painatettiin VistaPrintissä. Käsinkirjoitettu teksti kirjoitettiin kullanhohtoisella.


Miten onnistuimme käyntikorttisuunnittelussa?


Valmiita käyntikorttipohjia on vaikka minkälaisia, mutta tämä on nyt alusta asti itse väännetty. Siitä olemme ylpeitä.
Väriyhdistelmä on syötävän herkullinen, ja siihen olemme erittäin tyytyväisiä.
Käyntikortin materiaali oli pienoinen pettymys. Tummansiniseen korttiin jää sormenjälkiä ja se naarmuuntuu helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti