Sivut

torstai 2. toukokuuta 2019

Käsityökeskus Tuuma kuvausjärjestely

Instakuvia Käsityökeskus Tuumaan

Asiakkaamme Käsityö Tuuma Turussa (Käsityökeskus Tuuma Instagramissa) toivoi kuvia sosiaaliseen mediaan.

Tuuman toiveena oli kuvat, jotka  eivät olisi romanttisia tai rustiikkisia, lankojen rakenteen pitäisi näkyä selvästi ja väriä saisi olla runsaasti.
Yrittäjä kertoi myös, että hän yhdistelee rohkeasti eri lankalaatuja.


Lankoja ja nappeja saimme kuvauslainaan ison kassillisen. 


Kuvauslaina, suuri kassillinen ihania lankoja kaikissa kauniissa väreissä.Langat olivat herkullisia, värejä ja laatuja oli paljon. Ryhdymme ideoimaan ja teimme langoista Pinterest-taulun. Huomasimme, että lankakuvissa oli usein rekvisiittana kahvikupillinen, ja tunnelma oli rustiikkinen. Lähdimme kuitenkin etsimään kuviimme jotain ihan muuta.

Käsittämättömiä luonnoksia, joista suurin osa jäi luonnoksiksi..Etsimme ensin huikean värikästä tunnelmaa, ja metsään meni:


Vaikka langat olivat herkullisia ja ihania, niiden kuvaaminen aiheutti harmaita hiuksia. Rakensimme mm. mustan teltan, jossa ajattelimme pörröisten lankojen näyttävän erityisen pörheiltä; todellisuudessa kuvista tuli järkyttäviä.

Valokuvaaja työskentelemässä rakentamassamme pimiössä.


Otettuamme kaksi päivää julkaisukelvottomia kuvia (studiossa, teltassa ja pihalla) ymmärsimme, että vähemmän on enemmän. Kaikkia lankoja ei kannata tunkea samaan kuvaan. Lankojen ylellisyys katosi täysin, kun kuvassa oli tungosta.

Niinpä kolmantena päivänä lähestyimme lankoja ja nappeja täysin "toisesta suunnasta". Sitten alkoi tulla tulosta!


Yllättävät värit toimivat yhdessä. Kuva Nea Grönvall https://neakristiinavisualisti.blogspot.com 

Väripläjäys, kulhollinen punaisia lankoja.Miehekästä meininkiä, miesasiakkaat kohderyhmänä. Kuva Nea Grönvall  https://neakristiinavisualisti.blogspot.com
Nappeja ja neilikoita marmorilevyllä.

Nyt kuvat on lähetetty asiakkaalle. Parin päivän takkuamisvaiheen jälkeen olimme kuitenkin täysin hurmaantuneita lankoihin. Tämä oli tosi kiva kuvaus!


Kuvankäsittelyä Lightroomilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti