Sivut

torstai 9. toukokuuta 2019

A la Elle | Kuvausjärjestely

A la Ellen ihanat mekot


Pääsimme tiimin kanssa kuvaamaan A la Ellen kesäisiä mekkoja, kassia ja varvastossuja. Saimme hankittua mallin mekoille, ja ryhdyimme innoissamme järjestämään kuvauksia.

Mekot olivat värikkäitä ja niissä oli hieno tekstuuri kummassakin, toinen oli pliseerattu ja toinen läpikuultavaa kangasta. Värit olivat murrettuja ja kuvioita oli paljon.

Teimme muotikuvista Pinterest-tauluja.


Päätimme heti, että kuvamme tulevat olemaan pelkistettyjä. Rekvisiitaksi päätimme ottaa ainoastaan yhden peikonlehden. 
Rakensimme innoissamme mustasta kankaasta studioomme kuvausteltan.

Tilapäiset kuvausassistentit Suski ja Anniina koeajavat rakentamaamme telttaa.


Päätimme maalata puolet studiosta sopivalla värillä toisen mekon kuvaamista varten, ja liimasimme väriliuskoja studion seinän täyteen, mutta sopivaa väriä ei tuntunut löytyvän millään.

Kuitenkin saimme ehdotuksen, että kuvat voisi ottaa ulkona, ja vietimme yhden iltapäivän autoillen ja etsien sopivaa kuvauspaikkaa.Aivan ihana maalaistalon pihapiiri löytyi Hajalasta, ja löimme lukkoon iltapäivän, jona kuvaisimme mekot, toisen kivinavetan edessä ja toisen punamullatun ulkorakennuksen edessä.


Kuvauspäivän aamuna satoi räntää...
Siirryimme takaisin kuvausympäristöön A, eli sisälle studioon. Studiossa oli edelleen sinne rakennettu musta teltta, mutta mitään sopivaa väriä toisen mekon kuvaustaustaksi emme olleet yrityksistä huolimatta saaneet keksittyä, saati maalattua.

Mallimme oli liian pitkä seisomaan matalassa studiotilassa, joten istutimme hänet mustaan telttaan ja asettelimme läpikuultavaa kangasta olevan mekon kauniisti. Ja otimme kuvia. Sen jälkeen otimme lisää kuvia. Ja sitten vielä lisää.Sen jälkeen kipitimme ympäri koulurakennusta pliseerattuun mekkoon puetun mallimme kanssa, ja koekuvasimme häntä portaissa, käytävässä ja vaikka missä. Lopulta päätimme uhmata säätä, ja siirryimme koulurakennuksen ulkopuolelle katoksen alle kuvaamaan. Malli kiedottiin aina välillä fleecehuopaan lämmittelemään. Meillä kuvaajilla ja järjestelijöillä taas puolestaan oli tuskanhiki... Nypimme valkoiselta sepeliltä kuivuneita lehtiä ja havunneulasia, heijastimme peilillä valoa ja heilutimme rivakasti peiliä saadaksemme ilmaa hameen helmaan ja yritimme saada mallia nauramaan vapautuneesti. 

Olimme jo lähinnä epätoivoisia. Olemme kokemattomia kuvaajia, mallimme oli suoraan pystymetsästä ja ilta alkoi pimenemään. Aloimme jo miettiä, järkkäämmekö uuden kuvauspäivän seuraavalle viikolle. 

Satojen kuvien joukosta löytyi kuitenkin muutamia todella hyviä kuvia. Olimme riemuissamme. 
Olimme räpsineet kuvia ihan hurjia määriä. Jopa kuva tuolista, jolle oli laskettu yksi peikonlehden lehti lepäämään hetkeksi valokuvaamisen välillä, onnistui ja näytti lähinnä taidekuvalta!

Seuraavana päivänä kuvasimme kesäkassin ja varvastossut. 

1
Piakkoin olemme kuvaustelttojen rakentamisessa ammattilaisia!Niidenkin kanssa vietimme tuskaisia hetkiä, ja ihmettelimme, miten vaikeaa oli kuvata ilman elävää mallia (edellisenä päivänä olimme lähinnä mananneet, miksi ryhdyimme kokemattomina edes miettimään elävän mallin kuvaamista 😁). 

Lopulta kuvaus saatiin taputeltua, ja olimme erittäin tyytyväisiä, sekä kuviin että itseemme. Lähetimme asiakkaalle kuvaussopparin ja kuvat ja siirryimme hyvillä mielin seuraavaan projektiin.


Asiakkaamme lähetti meille viestin: 

Kauniit, tasapainoiset kuvat. 
Appelsiini-laukku oli hauska, tehokas ja yllättävä.Koulun käytävä sai suurtulosteet hienoista kuvistamme
 
Mallin vapautunut hymy (kuva Nea Grönvall  https://neakristiinavisualisti.blogspot.com/)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti