Sivut

sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Stockholm Furniture & Light Fair | Sisustusmessuilla Tukholmassa


Skandinaavista designia


Vierailimme Tukholmassa sisustusmessuilla. Tänä vuonna mieleen jäivät parhaiten seuraavat asiat:

  • tummat, murretut värit
  • holvikaaret
  • luonnonmateriaalit
  • valot ja varjot
  • Art Deco-henkisyys
  • akustiikkaelementit
  • kierrätysmateriaalit
  • lampaantaljat


Nämä värit ovst minun päässäni vuoden 2020 sisustusvärit.

Holvikaaret ja murretut, tummat sävyt.Holvikaaria, pitkästä aikaa!
Tänäkin vuonna näkyi paljon viherkasveja.

Värit olivat tummanpuhuvia, päällimmäisenä mieleen jäi suklaanruskea, leijonankeltainen ja tumma vihreä. Vaaleammista väreistä näkyi paljon sammutettua vaaleanpunaista. Vastavärien yhdistelmiä näkyi paljon. 

Harmaata ei näkynyt lainkaan.


Murretulla keltaisella väritetyt akustiikkaelementit.Monella osastolla näkyi murrettua punaista, lohenpunaista ja sammutettua vaaleanpunaista sekä vastavärejä.Taidokasta puusepäntyötä ja murrettu punainen seinäväri.Ihanaa ruskeaa monessa eri sävyssä.Syvää ruskeaa ja lilahtavaa syreeninsinistä.Mun lempparia, leijonankeltaista ja vastavärinä violettiin taittavaa sinistä. Tuoleissa ihastuttava muotoilu.Messujen yleisilme oli murrettu ja tumma.


Messurakennelmat olivat huikeita! Vaikka Habitarekin oli tosi hieno viime vuonna, kyllä Tukholman messuilla on panostettu vielä enemmän rakennelmiin.Flosin osastolla oli kokonainen pieni talo rakennettuna puutarhaan. Flos esitteli puutarhavaloja.Messuilla oli monta kokomustaa osastoa. Musta oli syvää ja pehmeää mustaa. Katto oli katseenvangitsija.
Valitettavasti kännykällä räpsimäni kuvat olivat erinomaisen huonoja. 

Omat suosikkini Tukholman messuilla olivat leijonankeltaiset sohvat ja taidokas puusepäntyö. Minun oli vaikea keskittyä yksityiskohtiin, kun tummanpuhuvat värit rynnistivät täydellä teholla verkkokalvoilleni.UUUHHH! Tämän sohvan kotiuttaisin kiljuen. Murrettu leijonankeltainen on ihana, ja sohvan ristikot täydelliset.Ylellistä nahkaa ja messinkiset 50-lukua henkivät sohvanjalat.Valaisinhulluna sanoisin, että tänä vuonna valaisimet olivat ilmavia. Varjostimet ovat usein riisipaperia. Seinävalaisimia näkyi paljon.Kierrätysmateriaalit olivat hyvin edustettuina näillä messuilla.C-hallissa oli mm. paljon kokeilevaa puusepäntyötä.Messumatka oli onnistunut. 
Kävin myös viime vuonna Tukholman messuilla, silloin oli värikkäämpi meininki, nyt värit olivat selvästi tummempia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti