Sivut

maanantai 18. marraskuuta 2019

Kuvien syvääminenKuvien syvääminen Photoshopilla


Olemme aiemmin syvänneet Tankayn tuotekuvia Weecos-verkkokauppaan Photoshopilla, ja nyt lupasimme syvätä kuvia kynttilänjaloista HannaHuuhaalle.

Kuvan syvääminen tarkoittaa kohteen erottamista taustasta, eli pelkkä esine irrotetaan taustasta ja se voidaan siirtää erilaiselle taustalle tai kun kyseessä on tuotekuva, se voidaan jättää kokonaan ilman taustaa (valkoiselle taustalle). 

Hannan tuotteissa on paljon väriä ja yksityiskohtia.

Hannan lähettämät "raakakuvat" olivat tällaisia:Kynttilänjalka BlingBling.
Kynttilänjalka Sydämiä.Ja tällaisia kuvista tuli syvättynä:


Syvätty BlingBling.


Syvätty Sydämiä.
Kuvien syvääminen on helppoa, mutta vaatii pitkäjänteisyyttä


Ennen kuvien syvääminen oli mestarivalokuvaajien työtä, ja taito siirtyi mestarilta oppipojille.
Nyt Photoshop ja muut ohjelmat antavat mahdollisuuden jokaiselle harjoitella kuvanmuokkausta ja kohteen irrottamista taustastaan. 

Kuvan syvääminen kestää joko minuutteja tai tunteja. Esimerkiksi pörröisten hiusten syvääminen vie hiukset syvääjän päästä tai ainakin harmaannuttaa hiukset ennenaikaisesti.

Syvääminen on siis melko haastavaa ja myös graafista silmää kysyvä taiteenlaji: Ihmisiä voi irrottaa arkisesta taustasta syväämällä ja siirtää aurinkoisiin maisemiin. Mutta mikäli irrotat henkilön taustasta ja siirrät henkilön esimerkiksi aurinkorannalle, kuvan väritystä ja valoisuutta pitää myös muokata. Valo ja varjot tulevat mahdollisesti eri suunnasta ja kuva näyttää hölmöltä.


Kuvassa Tea puhuu puhelimessa. Kuvakulma on ylhäältä, jotta kaksoisleuka ei näy.
Sitten viedään kuva Photoshopiin, ja leikataan Magneettinen lasso- työkalulla Tean hahmo reunoja pitkin pois:Siinä hän on! Syvättynä!


Reunoista saadaan siistimmät, kun niitä trimmataan Pyyhekumi-toiminnolla. Joskus Magneettinen lasso-työkalu on haukannut osan alkuperäistä hahmoa, tuolloin käytetään hahmon osien palauttamiseen Historiasivellin-työkalua.

No, eipä aikaakaan, kun istutimme Tean sädetikun nokkaan:

Ehkä joskus on ihan sallittua, että kuvat näyttävät käsitellyiltä ja melkoisen hölmöiltä.

Olemme nyt laittaneet Instagramiin muitakin rankalla kädellä käsiteltyjä kuvia, meillä kun on menossa somesisällön tuottajuuden teemaviikot.


Kuvien syvääminen onnistuu nähtävästi monella eri systeemillä, mutta tällä hetkellä minun taidoillani järkevintä jälkeä saan aikaiseksi Magneettinen lasso-Historiasivellin-Pyyhekumi- kombolla. Toki silläkään ei aina tule järkevintä jälkeä:

Jep, hiusten syvääminen ei ole helppoa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti