Sivut

sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Illustrator for dummies



Adobe Illustrator on työkalu graafiseen suunnitteluun




Adobe Creative Cloud pitää sisällään kuvanmuokkausohjelmia (kuten esimerkiksi Photoshopin ja Lightroomin) sekä Illustratorin.
Adobe Illustrator on vektorigrafiikkaan perustuva piirto-ohjelma. Illustratorilla voit suunnitella julisteita, flyereita, logoja, käyntikortteja, esitteitä ja vaikka kirjan kansia. Kykenet tekemään raportteja tapettimalleihin ja kankaisiin, teippausmalleja näyteikkunoihin ja vaikka mitä.

Illustratorissa kuvat ovat siis vektorigrafiikkaa, joten voit pienentää ja suurentaa kuvia rajusti.
Voit myös leikta kuvia ja kirjoittaa painavan sanomasi kuvittamaasi tuotteeseen, Illustratorissa on typografiatyökaluja, joilla voit muokata myös kirjasintyypin luomukseesi sopivaksi.


Illustratorilla tehty raportti.


Rajuja päätöksiä



Päätä ensin, mitä olet tekemässä. 

Mikäli haluat luoda jotain konkreettisesti käsinkosketeltavaa, teet painovalmiin tiedoston. Tämän tiedoston lähetät painotaloon. Tiedostomuoto on .ai tai .pdf.
Pdf-tiedosto on painotalolle lähetettävä versio, ja se on täysin valmis painettavaksi. 
Ai-tiedosto on muokattava työversiosi, jonka säilytät ikuisesti ja se on aina muokattavissa. 

Mikäli haluat tehdä julkaisuvalmiin tiedoston, eli kuvan verkkosivuille, verkkokauppaan tai someen, luo taas .ai-tiedosto, ja säilytä se ikuisesti. Tallennusmuoto on kuitenkin JPG (tai PNG, mikäli haluat läpinäkyvän taustan).

Ai-tiedostoa ei saa auki muualla kuin Illustratorissa. 

Painovalmiin tiedoston väriavaruus on CMYK ja julkaisuvalmiin RGB.
Mittayksikkö painovalmiissa tiedostossa on mm ja julkaisuvalmiissa px.
Resoluutio painovalmiissa tiedostossa on vähintään 300 ppx, julkaisuvalmiissa 72 px.
Painovalmiissa tiedostossa sinun pitää myös muistaa bleedit eli ylimenot eli kyseessä on painotuotteen leikkausvara (joko 3 mm tai jotain muuta). Näillä estät käsityönä leikatun tuotteen valkoiset reunat. Painovalmiissa tuotteessa reunaan asti jatkuvan kuvan pitää jatkua arkin yli bleedin reunaan asti.




Tiedoston nimeäminen



Tässä olen erittäin huono. Jokainen tiedosto tulisi nimetä niin, että sen löytää jälkeenpäin. Hyvä nimeäminen voisi olla muodossa asiakkaan nimi_työ_mitat_painovalmis_vuosi.
Tallenna tiedostot pilveen, myös kaikki välivaiheet, ja sijoita alakansioihin havainnekuvat, valitut kuvat, painovalmiit tiedostot jne. Näin löydät työsi, kun tarvitset niitä mahdollisesti joskus vuosien päästä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti