Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2019

Turun Taidemuseossa


Vierailimme Turun Taidemuseossa. Olen käynyt yläasteen ja lukion aivan Turun Taidemuseon kyljessä, ja kouluaikoina kävimme kyllästymiseen asti tutustumassa taiteeseen. Nyt vuosikymmenten museotauon jälkeen minua suorastaan harmittaa, että en ole käynyt paljoakaan taidenäyttelyissä ja museoissa. Turun Taidemuseo on hieno rakennus kauniilla paikalla, upeiden talojen ja puiston ympäröimä, ja sisällä on paljon nähtävää.Hannaleena Heiskan näyttely


Tutustuimme Hannaleena Heiskan taideteoksiin oppaan kanssa. Taulut olivat kaikki vaikuttavia, ja opas kertoi teoksista innostuneesti. Hannaleena Heiskan Camouflage-sarjan hiili- ja pastellitöiden aiheena oli kasvojentunnistuksen vaikeuttaminen meikeillä ja hiustyyleillä sekä suojautuminen ja naamioituminen.


Toinen sarja Not of This World oli upea sarja tauluja, joissa eläimet olivat inhimillisiä, pukeutuivat turkiksiin ihmisten tapaan ja koristelivat nahkansa tatuoinneilla.
Turun Taidemuseon vaikuttavin taulu


Sain tehtäväkseni etsiä Taidemuseosta taideteoksen, joka eniten puhuttelisi minua. Minua kiehtoi Jouko Korkeasaaren teos These are the Ways I was raised.
Teos on surrealistinen, naivistinen ja ajatuksia herättävä. Teoksessa herttaisella lemmikkikoiralla on melkoisen pelottava purukalusto, ja teos kertoo ehkä kouluttamisesta palkinnolla. Taulun lapsi näyttää siltä, että hän pelkää saavansa rangaistuksen. Mietin myös, onko kyseessä tytön vaatteisiin puettu poika.

Jouko Korkeasaari (s. 1971 Kajaanissa) on Turun Taideakatemiasta 1998 valmistunut, Helsingissä asuva kuvataitelija, joka työskentelee maalauksen, kuvaveiston ja installaation parissa.

Jouko Korkeasaari: These are the Ways I was raised (2005, akryyli kankaalle)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti